Riaditeľ

Савремена техничка достигнућа, као што су рачунар, интернет и његове веб стране, омогућавају да у ваше домове уђу питања, обраћања или информације који иначе не би ушли. Не стрепимо да ћете нашу веб страницу схватати као својеврсни пропис или задирање у вашу приватност. Директор образовно-васпитне установе сматра потребним да се о овом процесу изјасни и сам, јер у нашу институцију свакодневно шаљете своје дете са пуним поверењем и надом да ће једнога дана из ње изаћи писмена, и за животна искушења спремна млада особа.

Почетак васпитног процеса почиње са разликовањем добра и зла, тј. са учењем о моралним вредностима. Временом предавач упознаје способности ученика и усмерава га, да би ученик своје потенцијале развијао потпуно. Знања из опште културе стечена посредством наставних предмета, омогућују нашим ученицима да безбедно закораче у свет одраслих.

Сваки предавач, као и родитељ, зна, да је стечени осећај сигурности драгоцени поклон који ђак носи из школе. Ту сигурност добиће само онда, ако налази љубав и разумевање, како код предавача, тако и код родитеља. Велику, непроцењиву улогу у том погледу имају родитељи. Они су за дете узор понашања, тј. родитељи властитим животним примером васпитају своје дете.

У данашње време, не једном, ученик стоји  пред дилемом, да ли је вреднији човек који има за циљ што мање да ради, а буде материјално богат, или човек који има за циљ да непрекидно учи и властитим напором досегне вредности које би усрећиле не само њега него и његове ближње.

Желео бих да наша школа припрема такве људе који ће увек умети да буду поштени и корисни чланови друштва.

Јанко Хавран, директор школе