ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Школа у природи

          Група ђака наше школе је у периоду од 15.09. до 22.09. 2019. године учествовала у школи у природи, која се одржава под називом Трагање за прецима, а коју већ традиционално организује Савез Словака у Мађарској, у месташцету Јасњие у Словачкој републици. Наши награђени ђаци достојно су представљали школу и Словаке који живе у Србији. Била је то група у саставу: Јана Ушјак, Ленка Домоњи, Михаела Хриц, Миа Јашо, Адриан Менђан, Иван Деметер и Давид Чмелик. Вођа пута био је професор Јарослав Микловиц.

          За време боравка, у рекреативном комплексу Ломниста, дружили су се са својим вршњацима из Мађарске, из следећих места: Békéscsaba, Dunaegyházy, Saroszapu. Заједно са њима апсолвирали су богат програм и излете какви су били: рафтинг реком Хрон, посета Банској Бистрици и излет на Високе Татре, где су имали несвакидашњи доживљај – шетњу крошњама дрвећа у Бахлетовој долини. Организација, смештај, све је било на високом нивоу, примереном узрасту ученика.

                                                                                                                                    Јарослав Микловиц

                                                                                             превод: Сава Ђурђевић

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram