ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Радна субота са нашим петацима и шестацима

Ученици ОШ,, Херој Јанко Чмелик“ из Старе Пазове су 6.10.2018. провели диван и незабораван дан у друштву својих вршњака и наставница. Наиме, тога дана смо, у склопу одрађивања радне суботе, кренули путем Петроварадина и Новог Сада.

Ученици петог и шестог разреда су у пратњи својих наставница Ане Хриц, Љибуше Симендић, Наталие Драган и Оливере Милетић-Пановић реализовали посету и обилазак планетаријума и Петроварадинске тврђаве, Природњачког музеја и Музеја Војводине, а након свега наведеног, имали су слободно време за шетњу центром ,,српске Атине“.
Ученицима је пажњу у потпуности држало предавање у планетаријуму као и сам амбијент дешавања дубоко у пролазима Петроварадинске тврђаве. Учесници су учествовали и у квизу знања приликом чега је неколицина њих награђена књигом. Сунцем окупана Петровардинска тврђава нас је све опчинила, па смо се прошетали њеним стазама.

По преласку Дунава нашли смо се у Новом Саду, где смо најпре посетили Природњачки музеј. Ту нас је срдачно дочекао кустос од кога смо добили важне информације које се тичу изложених експоната. Деци су пажњу привукле кљове мамута, огромна моруна, збирка сталактита, сталагмита и минерала, препариране шумске и барске животиње и слично. Следеће што нас је заинтригирало својом лепотом и богатвством које похрањује је Музеј Војводине. Прошли смо кроз цео музеј и уз пратњу кустоса прегледали експонате од доба неолита до данашњих дана и били смо апсолутно задивљени свиме што смо видели и чули.

    

На самом крају дружења смо прошли Дунавским парком који је прошаран бојама јесени и отишли смо до центра града и чувене катедрале.

Ученици и наставници су уживали у сваком минуту овог сјајног дана, а кући смо се вратили пуни дивних утисака и успомена. Проширили смо своја знања из области географије, историје, биологије, народне традиције и ликовне уметности, али смо исто тако продубили пријатељства и ојачали осећај заједништва.

Оливера Милетић-Пановић,
проф. енглеског језика и књижевности

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram