ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Премијера позоришних представа Soľ nad zlato и Мува

          У четвртак 14. 03. 2019. године одржана је премијера две позоришне представе у извођењу ученика наше школе. Комад Soľ nad zlato / Со вреднија од злата, је изведен на словачком језику, а урађен је по мотивима истоимене словачке народне бајке, за који је драматизацију, сценографију, костиме, режију звука и добар део сценске режије осмислио и написао Мирослав Бенка. Глумци у овој представи су ученици трећег и четвртог разреда наше школе. Реч је о такозваном позоришту сенки где се догађаји на сцени прате помоћу сенки глумаца које се уз помоћ рефлектора оцртавају на платну пред публиком. У овом несвакидашњем амбијенту, наши најмлађи глумци су се лепо изразили и успели да дочарају свет чудесног.

          Представа Мува је рађена по тексту Бранислава Нушића. То је кратка реалистичка хумористичко-сатирична једночинка у којој се тематизују наше лоше навике и карактери. Одиграли су је ученици виших одељења, а режију је потписао Сава Ђурђевић. Обадве представе су плод великог труда младих глумаца, сарадње међу режисерима и драгоцене помоћи учитељица Лидије Гедељовске, Ане Пољовке и Власте Турчан, родитеља и рођака младих глумаца, од којих поименце морамо споменути Марију Хрехор и Марију Ђурчик, те им се свима и овим путем срдачно захваљујемо. Многобројна публика у пазовачкој позоришној сали је била задовољна наступима и наградила је све актере срдачним аплаузима.

проф. Сава Ђурђевић

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram