ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Представљање Гимназије „Јан Колар“ из Бачког Петровца

          Тринаестог маја је у просторијама наше школе одржана презентација Гимназије „Јан Колар“ из Бачког Петровца. Професорка словачког језика Ана Спевак, професор физике Јарослав Грња и наша бивша ученица Валентина Хуђец, сада матуранткиња, представили су ученицима осмих разреда предности наставка школовања у поменутој школи.

         Школа нуди програме четворогодишњег школовања у гимназији општег типа, на словачком или српском језику, са могућношћу усавршавања на факултетима у Србији, Словачкој и Чешкој. Затим, ту је четвотогодишњи програм за профил електротехничара ИТТ технологија, као и трогодишњи програм за занимање кувара. Школа нуди повољан смештај ученика у школском интернату, који је у склопу гимназије. Сугестије предавача су биле усмерене ка томе да се ђаци приволе да остану у Србији. Школа има дугу и успешну традицију рада којом деценијама окупља и образује децу из свих крајева Војводине.

                                                                                                                                           Сава Ђурђевић

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram