ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Светски дан прве помоћи

          Поводом Светског дана прве помоћи и поводом Недеље безбедности у саобраћају, 6. септембра на градском тргу у Старој Пазови приказана је вежба у пружању прве помоћи. Ова акција реализована је уз подршку општинске организације „Црвени крст“  Стара Пазова и у акцији су учствовали чланови хитне службе и ватрогасне службе Старе Пазове као и ученици ОШ „Х.Ј. Чмелик. Вежба коју су изводили бивши и садашљи ученици наше школе – Миа Вереш, Леа Киш, Катарина Губечка , Хелена Жига  и Андреј Лакатош , уз надзор наставнице биологије Марте Мајорски била је : саобраћајна незгода са повредама лобање, отворени прелом бутне кости, бесвесно стање, изношење повређеног из аутомобила и реанимација.

          Светски дан прве помоћи обележава се са циљем скретања пажње јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и друштвену заједницу.

          Годишње више од 14 милиона људи широм света научи како да пружи прву помоћ у оквиру организације Црвеног крста. Прва помоћ је препознатљив симбол организације Црвеног крста и једна је од важних области деловања Црвеног крста у целом свету.

Марта Мајорски, проф. биологије

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram