ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Радио такмичење

У суботу 3. новембра 2018. године, у Студију М новосадског радија, одржано је 45. Радио такмичење младих рецитатора на словачком језику. Такмичење је организовала словачка Редакција Радио Новог Сада уз финансијску подршку Националног савета словачке националне мањине, Асоцијације словачких педагога, Матице словачке у Србији и Бироа за Словаке који живе у иностранству. Основну школу „Херој Јанко Чмелик“ представљали су најуспешнији рецитатори: Давид Симендић (III 1), Татијана Бабинка (IV 1) и Миа Јашо, који су у прошлој школској години учествовали на Покрајинском такмичењу, као и Андреј Симендић (VIII 2), који је освојио пето место на Републичком такмичењу Песник мога рода. Давида је припремала његова учитељица Ана Пољиовка, а Татијану, Миу и Андреја, спремала је учитељица Лидија Гедељовска.

Сви рецитатори су се својим убедљивим декламовањем представили гледалишту и жирију у најлепшем светлу. У групи рецитатора нижих одељења Давид Симендић је освојио другу награду а Миа Јашо је добила трећу награду. Другу награду је добио и Андреј Симендић у групи ђака виших разреда.

Честитамо награђеним ђацима и уједно свим рецитаторима желимо успешан рад у будућности и још много лепих наступа.

Лидија Гедељовска,
наставник разредне наставе
превод: Сава Ђурђевић

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram