ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Премијера позоришне представе “Пут ка срећи”

          28.05.2021. глумачка секција ОШ “Х.Ј.Чмелик” је имала премијеру позоришне представе ” Пут ка срећи “. Представа је почела у 10 сати,а глумци који ове године броје сталних 14 чланова су били одлично уиграни и врло лепо расположени да играју пред пуном салом. 

          Представа почиње у замку у којем се краљица досађује. Њена слу6авка примећује да са краљицом нешто није у реду и открива јој да познаје рецепт за еликсир среће, али да су састојци за тај еликсир на врло далеким острвима. Краљица окупља своје морнаре и шаље их на далек пут

          Морнари крећу на пут и свако од њих иде на друго острво, где свако од њих са својом посадом преживљава разне догодовштине.  Након извесног времена сви успешно испуњавају наређења и доносе назад краљици потребне састојке.

          Радња се поново прености на замак где се припрема еликсир среће. Међутим све што се постигло је да је од еликсира краљици позлило а до никакве очекиване промене није дошло. Један од капетана бродова најзад долази на идеју у чему је проблем. Краљица нема адекватан социјални живот и то што је њој потребно су путовања на којим аби доживљавала догодовштине кака су доживљавали они.

          Позоришна представа обрађује важне животне теме – међуљудске односе,наводи на размишљање о животним вредностима,као што су пријатељство, одговорност, игра, емпатија и хуманост.

          Наставници, који су спремали ову представу,Иван Јечмен и Александер Маћерак, могу бити поносни на своје глумце и можемо рећи да цео глумачки колектив представља огледало наше школе. Публика је са интересовањем одгледала целу представу и глумце наградила огромним аплаузом.

      Проф.Иван Јечмен

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram