ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Премијера позоришне представе “Хотел Платан”

Галерија фотографија

          16.03.2019.глумачка секција ОШ “Х.Ј.Чмелик” је имала премијеру позоришне представе “Хотел Платан”. Представа је почела у 18 сати,а глумци који ове године броје сталних 15 чланова су били одлично уиграни и врло лепо расположени да играју пред пуном салом.

          Представа почиње у парку купалишта/бање, до којег возом долази равно из шуме веверица Верона. Добродошлицу јој жели сова која је оснивач овог купалишта/бање. Убрзо по доласку Верона наилази на конкуренцију – веверице из парка којих има ту пуно и нису одушевљене са придошлицом.

          Ускоро на концерту променаде веверицу запази Винцо, дечак у инвалидским колицима који је њоме одушевљен. Ускоро се упознају у парку. Истинско одушевљење ипак настаје када током мађионичарске представе уместо лептира,из кутије искочи веверица Верона. Винцо доживљава велико изненађење,скаче на ноге и колица му више нису потребна.

          Долази јесен и људи иду из бање. Остају тамо само веверице,како ове из парке тако и ове из шуме. Надолазећа зима им доноси свима заједничке проблеме и уједно и нове доживљаје.

         Позоришна представа обрађује важне животне теме – међуљудске односе, наводи на размишљање о животним вредностима, као што су пријатељство, одговорност, игра, емпатија и хуманост.

      Проф.Иван Јечмен

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram