ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Окружно такмичење у познавању страних језика

У суботу и недељу, 9. и 10. марта 2024. године, ученици седмог и осмог разреда наше школе учествовали су на окружном такмичењу у познавању немачког и енглеског језика. Такмичење је нарочито обрадовало ученике седмог разреда будући да је ово прва година да се по календару такмичења Републике Србије седмаци такмиче у овој области.

Наша школа је имала представнике како из немачког тако и из енглеског језика.

Дуња Јенић, ученица 8-2,  је ишла у Инђију у ОШ ,, Петар Кочић“ у пратњи наставнице немачког језика Ане Хриц Хуђец и показала је доста добар ниво знања, али нажалост недовољно за пласман на републички ниво.

Ученици Дамиан Агарски ( 7-1), Ивана Сладок ( 7-1), Емануела Фелди ( 8-1) и Дуња Јенић ( 8-2) су се такмичили са вршњацима у познавању енглеског језика у ОШ ,, Јован Јовановић Змај“ у Руми. Ишли су у пратњи наставнице енглеског језика Оливере Милетић.

Дамиан је освојио друго место, а Дуња треће место и обоје ће ићи на виши ниво такмичења 7. 4. 2024. Републичко такмичење ће се одржати на Филолошком факултету у Београду.

Срдачне честитке свима и пуно среће такмичарима на републичком такмичењу!

                                Оливера Милетић, проф. енглеског језика и књижевности

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram