ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ СЛОВАЧКОГ ЈЕЗИКА У ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ 2018/2019

          У суботу 6. априла 2019. године одржано је Окружно такмичење из словачког језика у ОШ „Јан Чајак” у Бачком Петровцу. На такмичењу су учествовали ученици основних школа II степена из Селенче, Пивнице, Силбаша, Гложана, Кисача, Кулпина, Бачког Петровца, Сусека, Ердевика и Старе Пазове. Ученици из наше школе такмичили су се у категоријама од петог до осмог разреда.

          У категорији осмих разреда Јана Опавски и Ања Губечка освојиле су 2. место и пласирале су се на Републичко такмичење. Катарина Губечка пласирала се само на Републичко такмичење. У категорији седмих разреда Михаела Хриц освојила је 1. место а Ема Вереш освојила је 3. место. Обе су се пласирале на Републичко такмичење. Јана Ушјак није се пласирала на Републичко такмичење. У категорији шестих разреда Давид Чмелик, Бранислав Фабри и Патриција Тиринда нису имали довољан број бодова за прва три места. У категорији петих разреда Емануелла Шипицки-Шаги, Анита Маћерак и Анастазија Видаковић нису имали довољан број бодова за прва три места.

          Најбољи ученици 7. и 8. разреда који су освојили 70 % бодова на Окружном такмичењу из словачког језика представљаће своју школу на Републичком такмичењу из словачког језика.

 

Јармилка Долинај, наставница словачког језика и књижевности

 

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram