ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

Хотел Платан, Мува и Со вреднија од злата на дечијем фестивалу 3xЂ

          На двадесет шестој смотри словачког дечијег драмског стваралаштва 3XЂ, која се од 7. до 9. јуна одржала у Старој Пазови, осим такмичарске представе Хотел Платан у режији Ивана Јечмена и Љиље Поп, ревијални део програма обогатиле су још две представе у којима су такође наступали ученици наше школе. Првог дана фестивала одиграна је представа Мува, по тексту Бранислава Нушића, а у режији Саве Ђурђевића. У овој краткој шали, као глумци су се сјајно представили ученици виших разреда: Андреј Симендић, Дарио Кукучка, Клаудија Хуђец и Андреј Вареца. Пре завршне свечаности затварања смотре у недељу 9. јуна, изведена је и представа Соľ над злато или Со вреднија од злата, рађена по мотивима истоимене словачке народне бајке. За ову представу текст је написао написао Мирослав Бенка, који је осмислио и сценографију, костиме, кореографију, одабрао музику, док му је у режији помогао Сава Ђурђевић. У овом комаду је у глумачкој екипи учествовало петнаест ученика четвртог и трећег разреда наше школе, који су веселом игром на сцени показали публици како изгледа такозвано позориште сенки, што немамо често прилику да видимо. Звук и светло су у обе представе обезбедили седмаци Тони Руман и Андреј Филко уз несебичну подршку особља КУД-а „Херој Јанко Чмелик“, на чему им срдачно захваљујемо.

          У суботњем такмичарском делу програма, дирљива и бајковита прича о пријатељству међу веверицама и људима – Хотел Платан, по тексту Јана Уљичијанског, надахнутом глумом, хумором и музиком побрала је симпатије и публике и жирија. Оригинални текст је дотерао Иван Јечмен а Љиља Поп је изабрала музику. Награду Дечије пороте добила је Јана Ковач за улогу веверице, а награде званичног жирија добили су Лидија Турчан за глумачко остварење улоге статуе Алфонса и као најбољи дебитант Мартин Фабри за улогу мађионичара.  Све у свему имали смо један радостан позоришни викенд који нам је донео много лепих утисака, пријатељстава и игре. Радујемо се следећем сусрету на 3XЂ.

Сава Ђурђевић

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram