ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

ЂЕРДАП

          У периоду од 7.  до 9. октобра 2019. године реализована је васпитно-образова екскурзија ученика осмог разреда. Екскурзија је организована у циљу стицања знања о културним и историјским знаменитостима у источној Србији.

Ученици су посетили Смедерево и тврђаву, затим и Виминацијум. Сазнали су за тврђаву Голубац. Лепенски Вир су посетили. Тамо су разгледали археолошке ископине а одгледали су и кратак филм.

          Обилазак  Ђердапа се реализовао успешно а ученици су добили  и разгледнице. Град поред Дунава, Кладово, посетили су такође а затим и Рајкову пећину. Били су у Неготину и посетили су кућу Стевана  Стојановића Мокрањца. Разгледали су и Зајечар а посетили су Гамзиград.

          Екскурзија је била васпитно-образовна и поучна за ученике. Путовање и смештај је посредовала агенција Сања Травел. Вођа пута, Благоје Владуша, детаљно је информисао ученике о свему, лекарка Аница Петровић се старала о ученицима а имали смо добар аутобус и доброг возача Пеђу.

Јармилка Долинај, наставница словачког језика и књижевности

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram