ОШ "Херој Јанко Чмелик"

Стара Пазова

48. радијска смотра младих рецитатора

     У Словачком војвођанском позоришту у Бачком Петровцу 3. децембра одржана је 48. радијска смотра младих рецитатора у организацији Редакције програма на словачком језику Радија Нови Сад. На  овогодишњој смотри такмичила су се  42 рецитатора у пет категорија. У категорији рецитовања поезије ученика виших разреда нашу школу су представљали  ученик седмог разреда Давид Симендић и ученица осмог разреда Миа Јашо, које је припремала учитељица Лидија Гедељовски.

     Давид је рецитовао песму „Град мађионичара“ песника Валентина Шефчика, са којом је освојио Златну диплому на покрајинској смотри рецитатора у Сечњу  а Миа  се представила песмом Људмиле Подјаворинске „Трачаре“, са којом се такође пласирала на Покрајинску смотру. Наши рецитатори су имали одличне наступе и на позорници у Бачком Петровцу. Миа је освојила треће место у својој групи. Друго место  у групи средњошколаца и студената освојио је наш бивши ученик Андреј Симендић који је представљао СКУД „Херој Јанко Чмелик“.

     Честитамо!

Лидија Гедељовски

Линкови

Контактирајте нас

© Copyright 2024 - Сва права задржана
Web by MTopTech
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram