Premijera pozorišne predstave „Put ka sreći“

          28.05.2021. glumačka sekcija OŠ „H.J.Čmelik“ je imala premijeru pozorišne predstave “ Put ka sreći „. Predstava je počela u 10 sati,a glumci koji ove godine broje stalnih 14 članova su bili odlično uigrani i vrlo lepo raspoloženi da igraju pred punom salom. 

          Predstava počinje u zamku u kojem se kraljica dosađuje. Njena slu6avka primećuje da sa kraljicom nešto nije u redu i otkriva joj da poznaje recept za eliksir sreće, ali da su sastojci za taj eliksir na vrlo dalekim ostrvima. Kraljica okuplja svoje mornare i šalje ih na dalek put

          Mornari kreću na put i svako od njih ide na drugo ostrvo, gde svako od njih sa svojom posadom preživljava razne dogodovštine.  Nakon izvesnog vremena svi uspešno ispunjavaju naređenja i donose nazad kraljici potrebne sastojke.

          Radnja se ponovo prenosti na zamak gde se priprema eliksir sreće. Međutim sve što se postiglo je da je od eliksira kraljici pozlilo a do nikakve očekivane promene nije došlo. Jedan od kapetana brodova najzad dolazi na ideju u čemu je problem. Kraljica nema adekvatan socijalni život i to što je njoj potrebno su putovanja na kojim abi doživljavala dogodovštine kaka su doživljavali oni.

          Pozorišna predstava obrađuje važne životne teme – međuljudske odnose,navodi na razmišljanje o životnim vrednostima,kao što su prijateljstvo, odgovornost, igra, empatija i humanost.

          Nastavnici, koji su spremali ovu predstavu,Ivan Ječmen i Aleksander Maćerak, mogu biti ponosni na svoje glumce i možemo reći da ceo glumački kolektiv predstavlja ogledalo naše škole. Publika je sa interesovanjem odgledala celu predstavu i glumce nagradila ogromnim aplauzom.

      Prof.Ivan Ječmen