Premijera pozorišne predstave „Hotel Platan“

Galerija fotografija

          16.03.2019.glumačka sekcija OŠ „H.J.Čmelik“ je imala premijeru pozorišne predstave „Hotel Platan“. Predstava je počela u 18 sati,a glumci koji ove godine broje stalnih 15 članova su bili odlično uigrani i vrlo lepo raspoloženi da igraju pred punom salom.

          Predstava počinje u parku kupališta/banje, do kojeg vozom dolazi ravno iz šume veverica Verona. Dobrodošlicu joj želi sova koja je osnivač ovog kupališta/banje. Ubrzo po dolasku Verona nailazi na konkurenciju – veverice iz parka kojih ima tu puno i nisu oduševljene sa pridošlicom.

          Uskoro na koncertu promenade vevericu zapazi Vinco, dečak u invalidskim kolicima koji je njome oduševljen. Uskoro se upoznaju u parku. Istinsko oduševljenje ipak nastaje kada tokom mađioničarske predstave umesto leptira,iz kutije iskoči veverica Verona. Vinco doživljava veliko iznenađenje,skače na noge i kolica mu više nisu potrebna.

          Dolazi jesen i ljudi idu iz banje. Ostaju tamo samo veverice,kako ove iz parke tako i ove iz šume. Nadolazeća zima im donosi svima zajedničke probleme i ujedno i nove doživljaje.

         Pozorišna predstava obrađuje važne životne teme – međuljudske odnose, navodi na razmišljanje o životnim vrednostima, kao što su prijateljstvo, odgovornost, igra, empatija i humanost.

      Prof.Ivan Ječmen