OKRUŽNO TAKMIČENJE OSNOVNIH ŠKOLA IZ SLOVAČKOG JEZIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2018/2019

          U subotu 6. aprila 2019. godine održano je Okružno takmičenje iz slovačkog jezika u OŠ „Jan Čajak” u Bačkom Petrovcu. Na takmičenju su učestvovali učenici osnovnih škola II stepena iz Selenče, Pivnice, Silbaša, Gložana, Kisača, Kulpina, Bačkog Petrovca, Suseka, Erdevika i Stare Pazove. Učenici iz naše škole takmičili su se u kategorijama od petog do osmog razreda.

          U kategoriji osmih razreda Jana Opavski i Anja Gubečka osvojile su 2. mesto i plasirale su se na Republičko takmičenje. Katarina Gubečka plasirala se samo na Republičko takmičenje. U kategoriji sedmih razreda Mihaela Hric osvojila je 1. mesto a Ema Vereš osvojila je 3. mesto. Obe su se plasirale na Republičko takmičenje. Jana Ušjak nije se plasirala na Republičko takmičenje. U kategoriji šestih razreda David Čmelik, Branislav Fabri i Patricija Tirinda nisu imali dovoljan broj bodova za prva tri mesta. U kategoriji petih razreda Emanuella Šipicki-Šagi, Anita Maćerak i Anastazija Vidaković nisu imali dovoljan broj bodova za prva tri mesta.

          Najbolji učenici 7. i 8. razreda koji su osvojili 70 % bodova na Okružnom takmičenju iz slovačkog jezika predstavljaće svoju školu na Republičkom takmičenju iz slovačkog jezika.

 

Jarmilka Dolinaj, nastavnica slovačkog jezika i književnosti