ĐERDAP

          U periodu od 7.  do 9. oktobra 2019. godine realizovana je vaspitno-obrazova ekskurzija učenika osmog razreda. Ekskurzija je organizovana u cilju sticanja znanja o kulturnim i istorijskim znamenitostima u istočnoj Srbiji.

Učenici su posetili Smederevo i tvrđavu, zatim i Viminacijum. Saznali su za tvrđavu Golubac. Lepenski Vir su posetili. Tamo su razgledali arheološke iskopine a odgledali su i kratak film.

          Obilazak  Đerdapa se realizovao uspešno a učenici su dobili  i razglednice. Grad pored Dunava, Kladovo, posetili su takođe a zatim i Rajkovu pećinu. Bili su u Negotinu i posetili su kuću Stevana  Stojanovića Mokranjca. Razgledali su i Zaječar a posetili su Gamzigrad.

          Ekskurzija je bila vaspitno-obrazovna i poučna za učenike. Putovanje i smeštaj je posredovala agencija Sanja Travel. Vođa puta, Blagoje Vladuša, detaljno je informisao učenike o svemu, lekarka Anica Petrović se starala o učenicima a imali smo dobar autobus i dobrog vozača Peđu.

Jarmilka Dolinaj, nastavnica slovačkog jezika i književnosti


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hjcmelikedu/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609