David Simendić osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju „ Nacionalna ekološka olimpijada“ i osvetlao obraz svoje škole

U vremenu kada smo zbog vanrednog stanja svi zaokupljeni promenom svakodnevnice i načina obavljanja svojih obaveza, želja za znanjem, napredovanjem i dokazivanjem i dalje ostaje.

Tako i David Simendić koji uz kombinacije tradicionalne i on line nastave, koju uspešno savlađuje, nije odustao ni od takmičenja . David se prijavio na mnoga takmičenja.

 Spomenućemo radijsko takmičenje , gde je osvojio prvo mesto po odluci stručnog žirija, ali na tom takmičelju osvojio je i nagradu publike.

Takođe je učestvovao i na pokrajinskoj smotri recitatora.

 Ali David nije samo uspešan u kazivanju lepe reči već ga i prirodne nauke zanimaju. Ove godine je po prvi put učestvovao na ekološkom takmičenju „Nacionalna ekološka olimpijada- NEO – 2021„   na temu životne sredine, održivog razvoja životne sredine, reciklaže i upravljanja otpadom koje je sprovedeno u organizaciji Centra za talente iz Bora.

 Osvojivši prvo mesto na republičkom takmičenju, David je pokazao da i u ovoj oblasti je veoma uspešan. Kako nam je ispričao konkurencija na ovom takmičenju je bila velika a test zahtevan sa rigoroznim pravilima, ali ga to sve nije omelo da pokaže svoje znanje.

 Nadamo se, da će se nastaviti baviti ekologijom, širiti stečena znanja na svoje drugove i da će uspeti probuditi ekološku svest kako kod učenika tako i kod odraslih.!

Davidu čestitamo na ovim brojnim i velikim  uspesima u ovoj školskoj godini  i želimo mu da i nadalje bude tako uspešan.